image
 |  9 3 Вересня 2020 | 17:22

На Волині судять підприємця, який постачав неякісну «молочку» в заклади освіти

Луцькі прокурори вимагають у содовому порядку від підприємця Олександра Бояновського повернути 577 тисяч гривень до міського бюджету за постачання «молочки» у заклади освіти ще у 2018 році. Згодом виявилось, що цей товар був неякісним.

Про це «ВолиньUA» стало відомо з ухвали справи 903/887/19 Господарського суду Волинської області.

На початку 2020 року Луцька місцева прокуратура звернулась до Господарського суду з клопотанням визнати угоди до договору на постачання продуктів харчування №18/03 від 16.03.2018р., укладені між Управлінням освіти Луцької міської ради та ФОП Бояновським Олександром Васильовичем недійсними, а отже, повернути до міського бюджету 577 тисяч 560 гривень.

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається на порушення відповідачем вимог ч.4 ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі», в зв`язку з чим додаткові угоди до договору на постачання продуктів харчування №18/03 від 16.03.2018р., укладені між Управлінням освіти Луцької міської ради та ФОП Баяновським О.В. є нікчемними, а отже недійсними. Кошти, які отримані на підставі нікчемних угод, отримані безпідставно. А тому відповідач зобов`язаний повернути 577 тисяч 560 гривень безпідставно отриманих коштів на користь Управління освіти Луцької міської ради.

Дивна позиція луцьких освітян, які заперечують позовну заяву прокурорів і не вбачають порушення інтересів держави в особі Управління освіти Луцької міської ради. Отож, вважають вимоги необгрунтованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький лікар використовує заклад освіти для власної приватної справи

Нагадаємо, що у травні 2019 року затримали підприємця Олександра Бояновського, який намагався підкупити начальника одного з відділів управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ НП України. Хабар у розмірі 5000 доларів США призначався за припинення документування протиправної діяльності підприємця в сфері здійснення публічних закупівель за державні кошти.

Після передачі вказаних коштів, у ході проведення огляду місця події, всю суму виявили та вилучили у повному обсязі. Хабародавця-підприємця затримали.

Отож, засідання суду відбудеться 7 вересня о 16:30 у приміщенні Господарського суду Волинської області. Про деталі справи ВолиньUA інформуватиме своїх читачів.

Нагадаємо, що наше видання писало раніше про те, що відомий луцький лікар Олексій Віговський не хоче звільняти приміщення в Палаці учнівської молоді Луцька, де займається власною приватної справою. Дане приміщення у закладі освіти надали в Управлінні освіти Луцькради. І знову ж це питання в інтересах громади клопочуть прокурори, а не самі ж освітяни.Однак не дивлячись на це, у 2019 році Григорій Пустовіт нагородив почесною грамотою міського голови Віговського Олексія Андрійовича, директора приватного підприємства «ЛОР-центр» за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм,

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити