image
 |  5 29 Жовтня 2022 | 08:28

На Волині священик московського патріархату сів за грати за вбивство

Колегія суддів Ковельського міськрайонного суду винесла вирок у справі Олександра Стадніка більш ніж через 2 роки після вбивства. 51-річного священика УПЦ московського патріархату Петра Границького засудили до 8 років позбавлення волі.

Брат вбитого Роман Стаднік з таким вироком не погоджується. Вважає його занадто м’яким, – повідомляє ГІТ.

Нагадаємо, трагедія сталася у квітні 2020 року. Тіло 52-річного Олександра Стадніка знайшли у лісовому масиві «Гола Берла» поблизу села Мельники Шацького, а нині – Ковельського району з ознаками задушення. Вбивцею виявився настоятель місцевого Свято-Аннівського храму УПЦ МП Петро Границький, житель села Гаївка.

Вироком я не задоволений по тій причині, що це – не вбивство з необережності, як хотіли адвокати переконати суд і перекваліфікувати в таку статтю – наголосив брат убитого.

Обвинувачений вину свою не визнав і вважає всю судову справу наклепом.

Після першого суду священика на рік відсторонили від служіння в церкві, далі він поновився.

Судячи з розповіді Романа Стадніка, священик часто «заглядає до чарки» та розпочинає бійки. Так релігійні особи поводитись не повинні, переконаний Роман Стаднік.

Органи прокуратури вимагатимуть апеляції, оскільки із вироком там не згодні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити