image
 |  0 16 Січня 2019 | 12:18

На Волині священик постав проти громади та переходу до ПЦУ

На Маневиччині громада села Нічогівка вирішила перейти з УПЦ МП до ПЦУ.

Про це пише на своїй сторінці у facebook Майя Москвич.

«Громада мого рідного села Нічогівка також вирішила перейти до ПЦУ, процес вже розпочато. На жаль, не без перешкод. На минулу службу отець Тарасій привіз людей-тітушок з Луцька. 50 людей в малесеньке село Нічогівка! В церкву, яку люди побудували за свої гроші... Переконували і приїжджі священники. Слава Богу люди хоч можливо і полякалися, але вже визначилися!» – написала Майя.

За її словами, офіційні збори щодо переходу у селі проведуть 20-го січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник голови Волинської ОДА спростував інформацію про «захоплення заручників» священиком

«Треба їхати. Не тільки тому що перехід до ПЦУ це питання не віри, а державності і таке не можна пропускати. А ще й тому, що люди бояться що може бути повторення сценарію сусіднього села Красноволя і хто зна скільки «людей з Луцька» приїде. Кожна громада зараз визначається - вона за незалежну Україну чи за російську Україну. Не лише декларативно, а й реально. З відповідальністю за своє рішення. І я неймовірно пишаюся, що люди з моїх рідних Красноволі і Нічогівки прийняли правильні рішення одними з перших на Волині!» – зазначила Майя Москвич. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити