image
 |  2 12 Лютого 2019 | 23:30

На Волині священик-вигнанець від МП знайшов прихисток в освітньому закладі?

У Камені-Каширському священик-вигнанець УПЦ Московського партіархату  знайшов собі прихисток у державному професійно-технічному навчальному закладі «Камінь-Каширське вище професійне училище».

Про це «ВолиньUA» стало відомо з сайту УПЦ (МП).

Відтак, 29 січня 2019 року священик УПЦ МП Стефан Михалюк вручив директору Камінь-Каширського Вищого Професійного Училища Василю Брянику медаль - на знак вдячності за тимчасову оренду приміщення актового залу ВПУ, в якій проводились богослужіння.

Утім, у коментарі «ВолиньUA» Василь Бряник почав заперечувати факт служіння священика-вигнанця (МП) в актовому залі ВПУ. Разом із тим, він став заперечувати, що відзнака вручена йому саме за оренду залу. Хоча, мовляв, за що конкретно він отримав нагороду, навіть не розуміє.

Детальніше спілкуватися на цю тему директор державного освітнього закладу не виявив бажання, тому, почувши незручні для себе запитання, перервав розмову.

Нагадаємо, що  17 січня у Брониці Камінь-Каширського району парафіяни проголосували за перехід у Православну Церкву України. У зборах на церковному подвір'ї взяло участь 150 осіб, які одноголосно висловилися за перехід в Православну церкву України. Ще раніше у селі зібрали підписи: відповідно з 930 парафіян за перехід в ПЦУ підпислося 750 осіб.  

Читайте також: На кого моляться волинські полісмени? Запитань більше, ніж відповідей

В той же день священик Московського Патріархату Стефан Михалюк разом з іншими священиками (МП) покинув громаду села Брониці Камінь-Каширського району, а вже 29 січня дякував директору вищого професійного училища Василю Брянику за тимчасову оренду актового залу.

 З офіцйного сайту УПЦ (МП).

  

 

Священик (МП) Стефан Михалюк спілкується з громадою села Брониці Камінь-Каширського району.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити