image
 |  281 4 Вересня 2024 | 16:36

На Волині у недобросовісного орендаря "забрали" 135 га землі

Прокурори домоглися розірвання із недобросовісним орендарем договорів оренди земель вартістю 36 млн грн на території Прилісненської сільської ради.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури, - пише ВолиньUA.

Господарський суд Волинської області задоволив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Прилісненської сільської ради та Камінь-Каширської районної військової адміністрації про розірвання договорів оренди, стягнення із суб'єкта господарювання заборгованої орендної плати та повернення громаді земельних ділянок загальною площею майже 135 га й вартістю більше 36 мільйонів гривень.

Прокурори з'ясували, що, орендуючи невитребувані земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення із 2017 року, підприємство систематично не сплачувало за них орендної плати.

Таким чином воно заборгувало у місцевий бюджет понад 380 тисяч гривень.

Окрім того встановлено, що орендар не використовував земельні ділянки за цільовим призначенням, наразі вони не розорані та не засіяні.

Перебування ж землі в оренді в недобросовісного орендаря унеможливлювало надання її іншим суб'єктам господарської діяльності.

У суді прокурори домоглися стягнення заборгованих коштів, розірвання договорів оренди та повернення землі громаді.

Читайте також: У місті на Волині знімуть обмеження на продаж алкоголю поза комендантською годиною

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити