image
 |  0 19 Січня 2019 | 00:01

На Волині у приміщені держустанови побачили антиукраїнську символіку

У Рожищах в приміщенні Пенсійного фонду у фойє розміщено інформаційну афішу з антиукраїнською символікою.

Про це «ВолиньUA» інформує читач.

Як повідомив користувач, здивувався коли в приміщені Рожищенського Пенсійного фонду побачив афішу з назвою «Карта пам’яті та скорботи Волинської області» присвячену 70-річчю початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. На якій зображено георгіївську стрічку.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року в Україні діє Закон «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки» в якому передбачається заборона розповсюджувати комуністичну або тоталітарних режимів символіки.

За розповсюдження антиукраїнської символіки тягне за собою накладення на розповсюджувачів адміністративно-господарського штрафу у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожний випадок такого поширення, вчинене вперше, і в розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожний наступний випадок, а продукція вилучається.

Проте певно ті хто розмістив афішу необізнаний, адже Друга світова війна розпочалась 1 вересня 1939 року та завершилась 2 вересня 1945 року. А також не розуміють, що за розповсюдження антиукраїнської символіки тягне за собою адміністративну відповідальність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити