image
 |  414 26 Червня 2024 | 21:14

На Волині у ще одній громаді зафіксували африканську чуму свиней

На території Борового лісництва «Городоцького лісового господарства», що на Камінь-Каширщині, зафіксували загибель дикого кабана. Причина смерті – африканська чума.

Про це повідомили у Камінь-Каширській районній військовій адміністрації.

Інцидент зафіксували у вівторок, 25 червня.

На місце, де знайшли хвору тварину, виїхала комісія у складі фахівців ветеринарної медицини. Вони відібрали зразки для лабораторного дослідження, після чого провели дезінфекційні заходи. На основі проби патологічного матеріалу встановлений діагноз – африканська чума свиней.

Відтак територія Борового лісництва визнана неблагополучним пунктом, а навколо нього, в радіусі до 3 км, встановлена зона захисту. Окрім цього, села Троянівка та Майдан Маневицької громади ввійшли в зону спостереження (радіус – до 10 км від зовнішніх меж зони захисту).

«Користувачі мисливських угідь досліджують території на предмет виявлення хворих і загиблих тварин. Станом на сьогодні про такі факти не повідомляли. Моніторинг проводять не тільки в дикій фауні, але й у приватному секторі шляхом подвірного обстеження свинопоголів’я. Посилюємо увагу на питанні реалізації продукції тваринного походження», – повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк.

Керівництво лісового відомства запевнило, що ситуація – на контролі, адже попередньо здійснені всі рекомендовані заходи. Після виконання комплексу ветеринарно-санітарних рекомендацій карантинні обмеження знімуть, але не раніше, ніж через 40 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виявили африканську чуму свиней

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити