image
 |  7 23 Лютого 2020 | 19:30

ПЦУ відстояла храм: стало відомо, коли відкриють храм у Сусвалі Оваднівської ОТГ

У селі Овадне Володимир-Волинського району відбувся "круглий стіл" за участі священників ПЦУ і УПЦ, влади та правоохоронців.

Про це повідомляє «Релігійна правда».

Під час заходу намагалися вирішити релігійне питання, яке переросло в конфлікти у селі Сусваль Оваднівської ОТГ. Головували під час обговорення заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик, начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига та голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич.

Також були присутні працівники інших правоохоронних структур області, юристи, священники ПЦУ та РПЦвУ, серед яких настоятелі релігійних громад у Сусвалі Сергій Місан та Богдан Гнатюк.

Під дверима 2,5 години, поки йшли обговорення, чекали результату чимало людей. Були представники від релігійних громад ПЦУ і РПЦвУ. Безпеку людей забезпечувала поліція.

Рішення зустрічі озвучив людям заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик. Згідно з наявними документами, храм має право використовувати для проведення богослужінь громада ПЦУ. Громада РПЦвУ може через суд добиватися свого права проводити богослужіння у храмі.

На наступному тижні опис речей в храмі проведе новостворена обласна комісія, за участі представника ПЦУ і РПЦвУ від Сусваля. Особисті речі настоятель громади РПЦвУ Богдан Гнатюк має право забрати.

Храм для богослужінь, які вестиме вже священник ПЦУ, настоятель громади ПЦУ в Сусвалі Сергій Місан, відкриють 29-го лютого. Богослужіння, зазначили на круглому столі, мають повне право відвідувати прихожани РПЦвУ.

Зі слів Петра Шпиги, до часу, коли комісія опише храм, біля нього стоятиме цілодобово поліція. Отцю Сергію Місану після події із спаленням автомобіля нададуть охорону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Команда Саганюка» в обличчях: на кого поставить діючий мер?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити