image
 |  171 4 Серпня 2024 | 09:52

На Волині уродженець Житомирщини намагався дати хабар прикордоннику

Уродженець Житомирщини намагався дати хабар прикордоннику, щоб той без документів пропустив його за кордон. Щоправда, замисел чоловіка призовного віку успіхом не увінчався. Ба більше, за це суд оштрафував його на 34 тисячі гривень.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду, - пишуть Волинські новини.

Інцидент стався на пункті пропуску «Ягодин» 28 травня 2024 року. Близько 23 години Дмитро С. у службовому кабінеті запропонував, а згодом надав заступнику начальника відділення інспекторів прикордонної служби 200 євро неправомірної вигоди, поклавши їх на дивані під головний убір.

Кошти призначалися за те, щоб прикордонник не відмовив чоловікові у перетині державного кордону, адже той не мав документів для легального виїзду з України під час воєнного стану. Посадовець відмовився від грошей та подзвонив у поліцію.

Під час судового провадження між прокурором та обвинуваченим досягнуто угоди про визнання винуватості. Чоловіка судили за ч.1 ст.369 КК України, тобто за надання службовій особі неправомірної вигоди.

Дмитру С. у підсумку призначили штраф у розмірі 34 тисячі гривень. Також він сплатить майже 3 тисячі за експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині мотоцикліст влетів в авто

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити