image
 |  4 26 Липня 2021 | 21:40

На Волині відбувся Кубок України з поліатлону: хто переміг?

На території Шацької громади відбулися всеукраїнські змагання з поліатлону за Кубок України. Участь у них взяло 27 спортсменів від 7 до 78 років з шести областей України.

Про це розповів «Суспільному» голова федерації поліатлону України Микола Фоменко.

Змагання тривали впродовж 21-24 липня на трасі, що веде до Світязя в об’їзд Шацька.

На спортивному заході був представлений один вид цього комплексного багатоборства – змагання на лижоролерах.

Змагалися збірні команди обласних управлінь фізичної культури та спорту. За першість боролися у двох вікових групах - дорослі та ветерани. У кожній команді було по 5 учасників. На лижах з колесами учасники долали різні дистанції у 4, 8 та 12 кілометрів.

«Серед дорослих перемогу здобула команда Волинської області, серед ветеранів - збірна Рівненської області», — каже Микола Фоменко.

Додає: під час пробігу спортсменів супроводжував екіпаж поліції та «швидка» допомога.

Зі слів Миколи Фоменка, участь у змаганнях взяли параолімпійці, які долали свою дистанцію на роликах.

З 2016 року Кубок України з поліатлону відбувається на Шаччині, винятком став 2020 карантинний рік.

Довідково: Поліатлон – сукупність видів спортивного багатоборства. Розрізняють літній та зимовий. До переліку літнього поліатлону входить біг на короткі та довгі дистанції, плавання у відкритих та закритих басейнах, метання м’яча та гранати, стрільба з пневматичної та малокаліберної зброї, силова гімнастика. У зимовому поліатлоні можуть бути представлені такі види спортивних змагань: лижні перегони, стрільба з пневматичної зброї, силові вправи (підтягування на перекладині або віджимання лежачи). Поліатлон визнаний в Україні на офіційному рівні як неолімпійський вид спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агробізнес – Волинь 2:2! Молоді «хpестоносці» з гідністю вибоpоли нічию (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити