image
 |  18 6 Липня 2023 | 20:22

На Волині визначилися з освітянами, які отримають премії за заслуги в освіті

На засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку Волинської обласної ради визначилися з освітянами, які отримають премії за заслуги в освіті.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Голова комісії Ольга Омелько зазначила, що на адресу обласної ради надійшло 17 клопотань з кандидатурами освітян на представлення до щорічних обласної премії та премії Верховної Ради України. Вона поінформувала, що цьогоріч парламент має намір відзначити одразу двох педагогів – працівників закладів дошкільної, загальної середньої, професійної і позашкільної освіти. Що ж до обласної премії імені Йосипа Гошовського, то цією нагородою щороку відзначають 5-ох педагогів за досягнення в управлінні закладами освіти, впровадження передового досвіду та нових технологій, професійне виховання і навчання молоді, за організацію позашкільної та дошкільної роботи. За час запровадження обласної премії з 2008 року її отримали понад 60 волинських освітян.

Під час обговорення кандидатур на здобуття премії Верховної Ради України було запропоновано рекомендувати вчителя інформатики Горохівського ліцею № 1 імені І. Я. Франка Валерія Кулая та директорку Затурцівської спеціальної школи Ларису Лопухович. Заступниця начальника управління освіти і науки ОВА Тетяна Соломіна зауважила, що названі педагоги цілковито заслуговують на відзначення однією з найпрестижніших державних нагород у галузі освіти. Зокрема, Валерій Слав’янович на початку пандемії ковіду став автором і розробником смарт-школи – універсальної платформи для дистанційного навчання, якою послуговувалися практично усі школи області. Це сталося задовго до запровадження загальнодержавної онлайн-школи. Депутатка обласної ради Валентина Магурчак додала, що давно знайома з педагогом, оскільки у нього навчалася і вона сама, і її діти. Вона підтвердила бездоганні фахові та особистісні чесноти Валерія Кулая. Члени комісії також погодилися з високою оцінкою управлінських та організаційних якостей директорки Затурцівської спецшколи Лариси Лопухович, відмітивши суттєве зміцнення матеріально-технічного забезпечення установи, педагогічну та соціально-корекційну складові освітнього процесу, а також зусилля керівниці в організації лікування та оздоровлення вихованців спецшколи.

Шляхом голосування члени освітянської комісії також визначили і претендентів на нагородження обласною премією імені Йосипа Гошовського. Серед обраних кандидатур: Юлія Степанюк - директорка Зимненського опорного ліцею, Оксана Поплавська - вчителька математики Мар’янівського ліцею, Сергій Скороход - директор Луцького ліцею № 18, Тетяна Горбачук - вчителька біології Воютинського ліцею Торчинської селищної ради та Надія Стасюк - директорка Турійського ліцею. Рекомендовані профільною комісією кандидатури на здобуття обох премій пройдуть остаточне погодження сесією обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почесний громадянин Луцька отримав медаль від Буданова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити