image
 |  200 28 Січня 2024 | 17:18

На Волині власники та орендарі землі сплатили 565 мільйонів

Громади Волині впродовж 2023 року отримали в розпорядження 565,1 мільйона гривень плати за землю. Це на 14,9 мільйона гривень більше, ніж у 2022 році.

Про це повідомили волинські податківці.

Зокрема, торік місцеві бюджети залучили 453,7 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і 111,4 мільйона гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«Підтримка у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, виконання повноважень у соціальній сфері та фінансування оборонних заходів можливі лише за умови бюджетної стабільності громад. Очевидно, що сумління та податковий внесок кожного платника податків до місцевого бюджету тут і тепер – надзвичайно важливі. Тому звертаюся до громадян із проханням виконувати свої податкові зобов’язання своєчасно і таким чином дбати про фінансову спроможність громад, відтак – власну безпеку і добробут», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Окрім поточних платежів, громадянам варто не забувати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку та податку на нерухомість, – нагадують у податковій службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині на додатковий ремонт вулиці витратять 10 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити