image
 |  171 29 Липня 2024 | 16:23

На Волині заблокували 10 телеграм-каналів, які збували наркотики

З початку 2024 року на Волині заблокували 10 телеграм-каналів, які займалися збутом наркотиків.

Про це стало відомо під час засідання координаційної ради з питань протидії поширення наркоманії серед дітей та молоді у Луцькій громаді, - пише ВолиньUA.

Оперуповноважений відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Юрій Кухарчук акцентував увагу на усуненні адрес продажу наркотичних речовин в інтернеті.

“З початку 2024 року наш відділ спільно з підрозділами Національної поліції, СБУ заблокували 10 телеграм-каналів – осередків продажу наркотичних речовин. Цьому посприяв проєкт Департаменту кіберполіції “Брама”. Ми про нього намагаємося максимально розповідати молоді. Адже це можливість для громадян здійснювати безпосереднє блокування таких ресурсів” , – зазначив оперуповноважений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Боратині за майже 40 мільйонів відремонтують приміщення школи

Роботу з ліквідації написів, які рекламують наркотики, у Луцькій громаді проводить департамент муніципальної варти. Зазвичай такою рекламою обмальовуються фасади будівель, паркани, об’єкти інфраструктури. У 2024 році в ході обстеження міста та територіальної громади співробітники департаменту здійснили зафарбовування 570 місць реклами наркотиків. Крім того, правоохоронці ведуть системну роз’яснювальну роботу серед жителів громади.

Учасники координаційної ради також внесли свої пропозиції щодо удосконалення Програми протидії наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді на 2024-2025 роки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити