image
 |  0 5 Червня 2020 | 10:34

На Волині заплатили до держбюджету на 10% податків більше

За підсумками січня-травня 2020 року на Волині до загального фонду держбюджету сплачено 1 мільярд 672 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють територіальні органи ДПС у Волинській області. 

Про це «ВолиньUA» поінформували у Секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Перерахована господарюючими суб’єктами Волині сума до державної скарбниці на 154 мільйони гривень перевищує аналогічні показники минулого року, – інформує управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Волинській області.

«Плюс 10 відсотків надходжень до держбюджету в умовах економічного сповільнення – гарний сигнал для майбутнього відновлення та зростання економіки. А тим часом в умовах, що об’єктивно через пандемію COVID-19 визначають не лише темпи розвитку, а й відповідно ситуацію зі сплатою податків, фахівці ДПС максимально ефективно протидіятимуть так званим мінімізаційним схемам та ризикам несплати. Надзвичайна ситуація через коронакризу вимагає від податківців дуже якісної роботи, а від кожного платника – особливої податкової дисципліни», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скасують трудові книжки, а зарплати будуть рахувати по-новому: що і як зміниться?

Водночас керівник волинських податківців підкреслила, що ефективна практика адміністрування податків неможлива без сучасних технологічних рішень.

«Електронний формат взаємодії фахівців платників з податковою службою є, як ніколи, актуальним. Електронні сервіси ДПС постійно вдосконалюються відповідно до потреб платників податків. Разом з тим, отримана нами електронна інформація досить швидко аналізується. Відповідно, фахівці податкової служби можуть своєчасно реагувати на ризики несплати», - підсумувала Світлана Савчук.

Нагадаємо, що наразі Волинь зберігає позитивну динаміку податкових надходжень. Зокрема, протягом січня-травня 2020 року в області до бюджетів усіх рівнів зібрано 3 мільярди 531 мільйон гривень податкових надходжень. Це майже на 202 мільйони гривень більше проти аналогічного періоду торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грем’яченській сільраді повертають земельну ділянку вартістю 102 мільйони гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити