image
 |  7 25 Липня 2018 | 11:34

На Волині запрацював «Насіннєвий завод часнику»

У  селі  Луковичі  Іваничівського  району  розпочало  свою  роботу  ТзОВ «Насіннєвий  завод  часнику». 
Про  це  повідомляє  власкор  «ВолиньUA».
На  Іваничівщині  товариство  збудувало один з найбільших в Україні спеціалізованих переробно-складських комплексів, розрахований на зберігання 500 т готової продукції. Його  будівництво  тривало  з  2016  року.
Компанія вирощує садивний матеріал найпоширенішого в Україні сорту часнику Любаша по ліцензії та в партнерстві з селекціонером сорту Захаренко Іваном Івановичем, а також працює з сортами європейської селекції. В Держреєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік компанія задекларувала виробництво насіння часнику сорту Любаша різних категорій.
Крім вирощування садивного матеріалу часнику, Насіннєвий Завод Часнику також займається вирощуванням та продажем товарного часнику, а також його переробкою. Так, компанія стала однією з найперших в Україні, яка почала постачати 100% часникову пасту підприємствам харчової промисловості (виробники ковбас та м’ясопродуктів, напівфабрикатів, пекарням, тощо).
Компанія об’єднала досвід та бажання фермерів району та почала вирощувати справжній Волинський часник в промислових масштабах. З цією метою, було придбано спеціалізовану сільськогосподарську техніку: саджалки, сівалки, ботвов’яжучі та ботворіжучі комбайни Zocapi, культиватори, поливні машини, лінії з післяврожайної обробки часнику, тощо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іваничівщина: фермер, який вирощує часник, збирає понад 9 тонн із гектара




 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити