image
 |  4 18 Лютого 2023 | 11:23

На Волині засудили прикордонника, котрий підробив документи і втікав до Польщі

Півтора року за ґратами проведе прикордонник, який без дозволу залишив місце служби та намагався втекти до Польщі, використовуючи підроблені документи.

Відповідний вирок виніс Шацький районний суд, - пишуть Волинські новини.

З матеріалів справи відомо, що торік у липні в патрульного групи дільничних інспекторів прикордонної служби Октая Б. виник умисел ухилитися від проходження служби. Перебуваючи в Одесі, він підробив посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії.

20 липня прикордонник самовільно залишив місце служби у Харкові. Того ж дня, рухаючись автобусом сполученням Маріуполь-Варшава, він використав підроблені документи під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску «Ягодин». Підробку виявили, тому обвинувачений був затриманий працівниками ВВВБ.

У суді чоловік визнав свою вину по усіх епізодах. Він просив врахувати, що після евакуації з рідними добровільно прибув для його мобілізації у ЗСУ. До цього він проживав у Києві разом з мамою і рідною тіткою, які є пенміонерами, постійно хворіють та потребують догляду. Інших родичів, окрім нього, у них немає.

При призначенні покарання суд врахував, що 50-річний обвинувачений добровільно був призваний на військову службу по мобілізації. Документи підтвердили, що він постійно проживає з хворими матір'ю пенсійного віку та рідною тіткою, які тяжко хворіють на цукровий діабет та онкозахворювання відповідно.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив чоловіку покарання у виді одного року та шести місяців позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29-річний волинянин торгував психотропами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити