image
 |  0 14 Травня 2019 | 20:43

На Волині затримали чоловіків, що планували полювати на лося

У Ратнівському районі затримали трьох чоловіків, які мали намір вполювати лося.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Екологи отримали інформацію від громадських інспекторів та жителів Ратнівського району про те, що 11 травня на території мисливських угідь Ратнівського УТМР планують полювання на лося. Для перевірки цієї інформації направили рейдову групу з працівників екологічної інспекції.

Під час рейду в урочищі Туречно між селами Краска та Залісся в лісовому масиві затримали групу браконьєрів, ними виявились троє чоловіків із Ратнівського району, які, ймовірно, хотіли вполювати лося, бо із мисливською зброєю в руках рухалися саме у напрямку слідів, залишених цим лісовим красенем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розшукують жителя селища Локачі

Горе-мисливці спробували втекти, але їм це не вдалося, оскільки працівники екологічної інспекції виявилися спритнішими.

За фактом виявлених порушень правил полювання склали три протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.85 КУпАП, на порушників наклали штрафи по 1020 гривень.

Наголошують, що полювати на лося заборонено відповідно до чинного Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.12.2017р. №481 «Лось європейський» занесений до Червоної книги України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити