image
 |  20 3 Січня 2022 | 17:29

На Волині завдяки преміям секретарі громад заробляють більше, ніж їх очільники

У середньому оклад секретарів рад впродовж восьми місяців 2021 року становив 11-12 тисяч гривень. Одна із рад – Сошичненська – не відповіла на інформаційний запит та проігнорувала додаткові звернення журналістів.

Про це інформує сайт Сила Правди.

Однак, завдяки преміям та надбавкам, деякі з них заробляють більше, ніж деякі голови громад. В середньому ж на місяць секретарям нараховують від 15 до 33 тисяч гривень.

Найвищу зарплату серед чотирьох секретарів отримала представниця Камінь-Каширської міської ради Інна Бігун — 274,4 тисячі гривень. Із них 86 тисяч склав оклад, 54,6 тисячі – надбавка за інтенсивність. Також вона за вісім місяців отримала чи не найбільше серед посадовців району преміальних – 92,5 тисячі гривень. Тож у середньому, не рахуючи матеріальну допомогу, її заробітки на місяць становили 32,8 тисячі гривень.

Секретар Маневицької селищної ради Володимир Черчик отримав за вісім місяців 2021-го року 260,5 тисячі гривень. У середньому на місяць його заробітки становили 32,5 тисячі гривень.

Секретар Любешівської селищної ради Юрій Боснюк отримав 208 тисяч гривень. При окладі 12 тисяч гривень із надбавками та преміями у середньому він заробляв 26 тисяч на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі на Волині мешканці катаються на ковзанах по дорозі з льоду (ВІДЕО)

Найменше заробив секретар Прилісненської сільради Павло Мельничук — 140,6 тисячі гривень за 8 місяців. Окрім окладу 10,5 тисяч гривень йому нараховували 4,4 тисячі гривень надбавки. До того ж у серпні він отримав 15,4 тисячі гривень матеріальної допомоги та 7,3 тисячі відпускних. У середньому секретар заробляв 15,6 тисячі гривень на місяць.

Таким чином, «Сила правди» проаналізувала, які заробітні плати отримував керівний склад чотирьох рад Камінь-Каширського району різних рівнів після реформи децентралізації, збільшення адміністративних одиниць і місцевих виборів 2020-го року. В середньому керівництво громад отримує від 15 до 39 тисяч гривень на місяць.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити