image
 |  4 21 Лютого 2019 | 22:02

На Волині завод завдав збитків сільраді

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Колківської селищної ради, аби стягнути з Товариства з додатковою відповідальністю "Рожищенський сирзавод" понад 42 тис. грн. збитків, завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Опрацювавши надані Маневицькою районною державною адміністрацією матеріали, прокурори з'ясували, що ТДВ "Рожищенський сирзавод" на праві власності належить нерухоме майно – приміщення загальною площею 82,0 кв.м. у селі Боровичі.

Між Боровичівською сільрадою (зараз - Колківська селищна рада) та товариством у березні 2010 року на рік укладено договір оренди земельної ділянки, на якій розміщене приміщення.

Також, згідно рішення сільської ради від 16 грудня 2011 року, заводу надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 10 років для обслуговування молокоприймального пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чекала 35 хвилин: лучанку вражає «оперативність» поліції (ВІДЕО)

Проте жодних дій задля виготовлення правовстановлюючих документів товариство не вчиняло.

Використанням земельної ділянки без оформлення договору оренди громаді завдано збитків на понад 42 тис. грн.

Позаяк товариство цих збитків не відшкодовує, в ситуацію втрутилася прокуратура й у суді прокурори вимагатимуть стягнення на користь селищної ради із заводу усієї суми завданих збитків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити