image
 |  230 29 Серпня 2024 | 16:23

На Волині жінка отримала грант і професійно самореалізувалася

ВЛАСНА СПРАВА: УЧАСТЬ У ГРАНТОВІЙ ПРОГРАМІ ВІД ACTED ДОПОМОГЛА АЛІНІ АЛЬМУЖНІЙ ПРОФЕСІЙНО САМОРЕАЛІЗУВАТИСЯ

Про це інформують на фейсбук-сторінці Рожищенської міської ради, - пише ВолиньUA.

Розвинути власну справу кравчині Аліні Альмужній, яку вже добре знають у Рожищі, допомогла участь у проєкті від французької неурядової гуманітарної організації ACTED. За виграний грант жінка придбала нове швейне обладнання, яке з задоволенням використовує у щоденній роботі.

Перші премудрості кравецької справи Аліна Альмужна здобула ще у шкільному віці на гуртку крою і шиття при Рожищенському БДТ під керівництвом Надії Семенюк. І так захопилася, що після школи пішла навчатися у Луцьке професійно-технічне училище №12. Закінчила з червоним дипломом, здобула професію кравця легкого одягу.

Працювала у відомому луцькому ательє "Зося", згодом, на фабриці "Динамо" у Рожищі. А у вільний час вдома шила обновки для трьох своїх донечок.

- Починала свій досвід зі старенької маминої машинки. Чоловік Олександр завжди підтримував мою улюблену справу, тож згодом придбав сучаснішу. Хоч завжди хотілося мати професійне обладнання, - говорить Аліна Альмужна.

А у лютому 2022-го, коли багато хто покидав країну через повномасштабне вторгнення, Аліна взялася організовувати власну справу: орендувала невеличку кімнату для надання кравецьких послуг, стала залучати клієнтів. І одними з перших були військові. Підганяла їм форми, більшість працювала безкоштовно, хоч чоловіки намагалися віддячити.

Згодом через сарафанне радіо про якісні послуги Аліни Альмужної дізнавалося все більше рожищан, і жінка повірила в успіх свого задуму.

Читайте також: На Волині ліквідували 4 пожежі сухої трави за добу

У вересні 2023 року Рожищенська громада стала партнеркою проєкту від французької неурядової гуманітарної організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади, націленого на розширення можливостей для самозайнятості населення, зокрема жінок, підтримку у розвитку власної справи.

- Оголошення про конкурс грантів прочитала на сайті міської ради. На той час я вже мала своїх клієнтів, працювала, тож можливість участі в проєкті сприйняла як хороший шанс для розвитку, бо дуже хотілося мати професійне обладнання. Взялася за написання заявки, - згадує Аліна Альмужна. – А коли через певний час експерти проєкту зателефонували і повідомили, що приїдуть, аби побачити, де і як я працюю, зрозуміла, що маю шанс на отримання допомоги.

За безповоротну грантову підтримку від французької неурядової гуманітарної організації ACTED кравчиня придбала сучасні промислові розшивальну машинку та оверлок відомого виробника BRUCE , розкрійний електроніж та універсальний ручний прес для фурнітури.

- За час участі у проєкті я отримала не лише сучасне обладнання, яке сприяє наданню якісних кравецьких послуг, а й пройшла ряд тренінгів та навчань щодо розвитку власної справи. ACTED допоміг мені повірити у власні сили, впевнитися у затребуваності тих послуг, які я пропоную, за що я дуже вдячна, - зауважує Аліна Альмужна.

До слова, сьогодні жінка ділить свою швейну майстерню з ще однією кравчинею, яка переїхала у наше місто з зони бойових дій, обоє користуються придбаним обладнанням, адже Аліна добре розуміє, як важливо людині повірити у себе.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити