image
 |  18 20 Серпня 2019 | 18:19

На Волині зникла старовинна ікона Почаївської Божої матері

У Четвертні Маневицького району зникла старовина ікона Почаївської Божої матері. 

Про це у себе на сторінці в мережі Фейсбук повідомив депутат Волинської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

В ході комплексної ревізії, сьогодні, 20 серпня, комісія не виявила у храмі ікони Почаївської Божої матері, пам'ятки українського іконопису по дереву ХІХ століття, розміром 50х70 сантиметрів.

«За попередньою інформацією, у храмі не виявилось ікони Почаївської Божої матері, пам'ятки українського іконопису по дереву ХІХ століття, розміром 50х70 сантиметрів. Невже ікону викрали і вивезли до Московії, як і багато інших культурних скарбів України?

Чи не тому прихильники «русского міра» вже двічі не допускали ревізійну комісію до храму-святині, чинили шалений спротив законним діям представників державної влади і сьогодні?

Дякую представникам правоохоронних органів, що забезпечили правопорядок і доступ ревізійної комісії до опису майна у храмі-пам'ятці старовини. Та водночас звертаюся до керівників Нацполіції на Волині, прокуратури області та СБУ з проханням узяти цей факт під особистий контроль.

Сподіваюся, факт про вчинення злочину буде внесено до ЄРДР і забезпечене належне розслідування цього резонасного випадку. А головне: будуть вжиті вичерпні заходи з пошуку пам'ятки старовини і встановлені винуватці цього злочину», - прокоментував Олександр Пирожик.

Читайте також: На той берег – по сміттю: як жителі Борович переходять річку Стир (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити