image
 |  49 20 Серпня 2019 | 17:11

На той берег – по сміттю: як жителі Борович переходять річку Стир (ФОТО)

У Боровичах Маневицького району виникла екологічна катастрофа, через затоплення поромної переправи. Майже щодня по сміттю люди переходять річку з одного берега на інший, а місцева влада бездіє.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

У Боровичах віднедавна було дві поромні переправи, які мають стратегічне значення для жителів окружних сіл. Розміщені були в обох кінцях населеного пункту. Фактично такі мости слугували переправою з одного на інший берег річки Стир. Літом дану конструкцію використовують для переправи худоби на пасовища чи перевезення сіна, тощо.

Через низький рівень води, пором стримував велику кількість сміття, яке несуть води річки Стир. За ініціативи місцевої влади, вирішили розчистити річкове сміття за допомогою техніки, вагу якої не витримав пором. В результаті чого конструкція затонула.

Цей випадок призвів до нової екологічної проблеми у селі Боровичі. Адже це не поодинокий випадок бездіяльності місцевої влади, адже фактично у самісінькому центрі населеного пункту утворилось стихійне сміттєзвалище.

Читайте також: У селі Боровичі на Волині через недбалість затопили переправу

Про те чи відомо місцевій владі про дані проблеми та як їх планують вирішувати «ВолиньUA» дізнатися не вдалось. Адже у післяобідній час слухавку селищної ради Борович ніхто не підняв. Мабуть працюють над вирішенням глобальних проблем села.

Нагадаємо, що минулого року у травні місяці працівники «Укртрансбезпеки» вимагали у селищної ради прибрати наплавну конструкцію, що з'єднує два береги річки Стир. Аргументуючи це тим, що пороми блокують рух річкового транспорту.

«Справа в тому, що корова в селі то годувальниця. Забрати корову, то як далі жити?», - ще рік тому коментувала староста села Боровичі Тамара Мандзюк.

Нині через свавілля місцевої влади, в Боровичах лишилась одна поромна переправа, якою щодня користуються не лише жителі села Боровичі, але і селяни з окружних сіл Четвертні та Грузятина. Ця переправа є єдиним сполученням та переправою з одного берега річки Стир на інший.

«Ми будемо працювати в напрямку, як нам зберегти нам хоча б один міст з двох існуючих. Коли ми зробимо цей пором таким, який буде швартуватися до берега... Це не можна зробити буквально в один день, тим більше що ми щойно об’єдналися», - ще рік тому коментувала Тамара Мандзюк.

«ВолиньUA» наголошує, що переправа по затопленому порому може бути для людей небезпечною та застерігаємо берегти своїх дітей подалі від цією конструкції.

Далі буде….

Фото єдиної поромної переправи, яка лишилась у селі. До якої добре, що не дійшли руки старости Тамари Мандзюк.

       

  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити