image
 |  0 23 Липня 2021 | 08:19

На Волині зросла кількість ДТП: у аварійних місцях посилили патрулювання (ВІДЕО)

Від початку літа на Волині зросла кількість ДТП. У червні правоохоронці зафіксували 61 аварію із загиблими та травмованими. Нині розпочали місячник безпеки дорожнього руху.

Про це розповів «Суспільному» речник патрульної поліції області Богдан Павлович.

Усього від початку року на дорогах області сталося 1490 дорожньо-транспортних автопригод.

Основними причинами аварій Богдан Павлович називає: перевищення швидкості, порушення правил обгону, розмови по телефону за кермом, перевезення дітей без автокрісел, керування в стані сп’яніння та порушення ПДР пішоходами й велосипедистами.

«Під час місячника безпеки дорожнього руху посилено патрулюватимуть в місцях, де найчастіше трапляються ДТП», — каже речник патрульної поліції Волині Богдан Павлович.

З його слів, протягом першого півріччя 2021 року патрульні поліцейські склали майже 9 тисяч адмінматеріалів саме за порушення дотримання швидкісного режиму. Додає:

«Майже 90% штрафів порушники-водії сплачують без оскарження у суді».
«Сьогодні, 22 липня, екіпаж патрульних вимірював швидкість за допомогою приладу TruCAM на автодорозі Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, на 101-му кілометрі, що в селі Піддубці. На цій ділянці дороги часто фіксують порушення», — каже патрульний Святослав Рищиковець.

Водійка Ірина Боцяновська тут перевищила швидкість руху. За порушення її притягнули до адмінвідповідальності. Жінка каже:

«Задумалась за кермом, з рішенням згідна, сплатить 340 гривень штрафу».

Від 9:00 до 15:00 на цій ділянці дороги патрульний поліцейський Святослав Рищиковець склав 16 адмінматеріалів. Каже: в основному водії перевищують швидкість.

«Посилено патрулюватимуть дороги області до 20 серпня», — речник патрульної поліції області Богдан Павлович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині закрили справу про п’яне водіння екссудді Нововолинського міського суду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити