image
 |  0 17 Січня 2019 | 14:03

Волинська ОДА намагається «підім'яти» під себе облраду, - Роман Карпюк

Обшуки у стінах Волиньради пов’язують із тиском на певних депутатів, адже обласна державна адміністрація має палке бажання «підім'яти» під себе раду.

Про це у коментарі «ВолиньUA» повідомив заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк.

Чинна адміністрація намагається тиснути на діяльність облради та блокує роботу КП «Волиньприродресурс».

Читайте також: У депутата Волинської облради проходять обшуки

Як зауважив Роман Карпюк, вся ця система, яка сьогодні підпорядкована Президенту України, налаштована на блокування роботи цього підприємства, в тому рахунку і правоохоронні органи, які сьогодні проводили обшуки в стінах ради.

Зі слів Карпюка, КП «Волиньприродресурс» створене для того, щоб навести порядок із видобуванням корисних копалин в області, аби прозоро сплачувались податки до бюджету. На думку заступника облради, виконавча влада області у цьому не зацікавлена.

«Це один із тих ланцюжків у системі перешкоджання діяльності Волинської обласної ради, як блокування обласного бюджету, мова йде про те, що обласною адміністрацією подано до суду на рішення Волинської обласної ради», - коментує заступник облради.

Як наголошує Роман Карпюк, саме такими діями обласна адміністрація визнає, що вона є недієздатною, а обшуки пов’язує із тиском на певних депутатів, адже адміністрація має палке бажання «підім'яти» під себе облраду.

Читайте також: В СБУ засекретили інформацію про те, що шукають у Волинській облраді 

«Сьогодні стартували президентські вибори, і якби сьогодні запрацював «Волиньприродресурс», то волинська громада продемонструвала свою дієздатність, ми б змогли наповнювати обласний бюджет, а за ці кошти мали б змогу розвивати область, будувати дороги, школи та передбачати кошти на розвиток громади та інфраструктури», - зауважив Роман Карпюк.

Відомо, що обшуки пов’язані з діяльністю КП «Волиньприродресурс» та виробничого кооперативу «Геолог» у період 2016 та 2017 років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити