image
 |  2 1 Січня 2020 | 14:51

На волинських нових дорогах масово нищать знаки (ФОТО)

Протягом 2017-2018 року на замовлення Служби автомобільних доріг у Волинській області проведено поточний середній ремонт автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне на ділянці Володимир-Волинський – Луцьк. Відновлено 72 км дороги національного значення, якою щодня курсує чималий потік автівок, у тому числі й з громадянами інших країн. Дорожники приклали чимало зусиль і коштів аби проїзд на цьому відрізку став комфортним і безпечним.

Про це пише пресслужба Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Та, на жаль, не всі вміють цінувати працю інших та бережно ставитись до чужого майна. Окрім того, що автомобільні дороги вкрай потерпають від перенавантажених транспортних засобів, значної шкоди їм завдають ще й дії зловмисників, які з корисних чи інших мотивів викрадають або руйнують елементи облаштування доріг.

Раніше на вищевказаному відрізку автошляху Н-22 невідомими особами було викрадено значну кількість дорожніх знаків та потрощено бар'єрне огородження, а днями там виявлено пошкоджені сигнальні стовпчики.

Непоодинокими є випадки завдання шкоди дорожній інфраструктурі внаслідок ДТП, що незафіксовані в поліції, адже порушники залишають місце пригоди. У такому разі, як правило, неможливо встановити винуватця і стягнути з нього матеріальну шкоду, тож відновлювати пошкоджене майно приходиться за державні кошти, що спрямовуються на експлуатаційне утримання автошляхів.

Унаслідок таких вчинків несвідомих громадян не лише завдається шкода державному майну, а й ставиться під загрозу безпека користувачів доріг, бо відсутність того чи іншого засобу організації дорожнього руху створює передумови для виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Читайте також: Держлікслужба просить пільгову оренду приміщення у «Старому місті»

Служба автомобільних доріг у Волинській області звертається до всіх жителів нашого краю з проханням дбайливо ставитись до технічних засобів організації дорожнього руху, елементів облаштування доріг та штучних споруд на них.

Також закликаємо громадян не бути байдужими і у разі виявлення випадків навмисного пошкодження або викрадення елементів облаштування доріг своєчасно повідомляти про це в правоохоронні органи (102) та в Службу автомобільних доріг у Волинській області, тел. (0332) 78-54- 69.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити