image
 |  2 23 Лютого 2021 | 19:39

На волинській митниці у білоpуса вилучили товари на 634 782,14 доларів США

На митному посту «Доманове» водій вантажного автомобіля намагався провезти в незаконний спосіб товар на суму понад 17 мільйонів гривень. Чоловік хотів приховати від митного контролю реальну вартість вантажу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Волинська митниця.

Вантажівкою кермував громадянин Республіки Білорусь. Чоловік подав товаросупровідні документи, згідно з якими перевозив в авто «частини станцій базових систем стільникового зв'язку» від північно-корейської компанії для Українського товариства. Загальна вартість товару – 395 704,64 доларів США.

Митники зазначають: під час огляду виявили невідповідність задекларованого товару. Згідно з електронною системою обміну, вартість товару становить 634 782, 14 доларів США – більше 17-ти мільйонів гривень.

Керівник товариства отримувача товару, зазначають у волинській митниці, намагався незаконно ввезти товар в України, приховавши реальну вартість. Такі дії мають ознаки порушення митних правил згідно зі статтею про переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Чоловіку загрожує штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил із конфіскацією цих товарів та автомобіля. На водія склали протокол про порушення митних правил. Товар митники вилучили до рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинському кордоні чоловік хотів обдурити митників (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити