image
 |  2 11 Липня 2019 | 11:04

На Волинській митниці затримали бурштинового «магната» (ФОТО)

Волинські митники у пункті пропуску Ягодин припинили протиправний намір волинянина вивезти у Польщу 47,3 кг каміння жовто-коричневого кольору різної фракції, схожого на бурштин. Його водій вантажівки заховав у конструктивних порожнинах транспортного засобу.

Про це інформує прес-служба Волинської митниці.

Викриття зловмисника стало можливим завдяки об’єднанню зусиль державних контролюючих органів у рамках операції ДФС «Бастіон».

Авто виїжджало з України порожнім, водій нічого не декларував, мовляв – їде в Європу за товаром. Каміння, виявлене під час митного огляду, містилось у 41 непрозорому пакеті у спеціально виготовленому сховищі. Його чоловік встановив над двигуном, влаштувавши подвійну панель підлоги транспортного засобу.

 Каміння вилучене та передане на експертизу. Також тимчасово, до рішення суду про конфіскацію, на склад митниці вилучено сідловий тягач, в якому влаштували тайник. Він оцінений експертами у 219 тис грн..

Читайте також: Як працюють фіскали після скандальних обшуків у Волинській ДФС

Відповідно до статті 483 Митного Кодексу України, крім конфіскації предмету правопорушення та транспортного засобу з влаштованими тайниками, порушника очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості бурштину. ЇЇ встановлять у ході експертизи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити