image
 |  4 26 Січня 2021 | 17:57

На волинському озері спіймали порушників (ФОТО)

У період з 18 по 25 січня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 53 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 45 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 4 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 2 754 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 10 кг водних біоресурсів. Також вилучено 20 од. заборонених знарядь лову, та ще п’ять од. – за актами виявлення та вилучення безгосподарського майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 21 січня на оз. Оріхівське Самарівської ТГ Ковельського району (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрито трьох громадян. Місцеві жителі здійснювали вилов риби трьома знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони, порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На осіб оформлено адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині судитимуть членів злочинної групи, які заволоділи майже 4 мільйонами державного підприємства

Також протягом тижня державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з працівниками ДСНС у Волинській області провели інформаційні рейди на водойми Луцького, Камінь-Каширського та Володимир-Волинського районів з метою ознайомлення рибалок з правилами любительського рибальства у зимовий період та правилами поводження на льоду. Рибалкам нагадали, що любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити