image
 |  104 23 Вересня 2024 | 21:07

На волинському пункті пропуску зустрічають українців з окупованих територій

.Через один із пунктів пропуску у Волинській області повертаються українці з тимчасово окупованих Криму, частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Людей зустрічають волонтери та везуть до транзитних центрів. Про це в сюжеті Суспільного розповів волонтер Сергій. З його слів, люди змушені діставатися в Україну через росію і білорусь, пише  ВолиньUA.

В українців є можливість повернутися на територію України через пункт пропуску який наразі функціонує на Волині, зазначила речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

«В перший день війни він був закритий. І з цього часу могли повернутися саме українці, які слідували з тимчасово окупованих територій або з територій білорусі та росії», — сказала речниця загону.

У транзитний пункт, що у Ковелі, переселенці приїздять надвечір. Тут їх зустрічають вже інші волонтери. З міркувань безпеки обличчя рідних і людей, які приїхали на Волинь з окупованих і частково окупованих областей України, Суспільне не показує.

«Мама їхала і через росію, і через білорусь. Вся її підтримка тут», – розповідає переселенка Наталія, яка зустрічала на Волині свою маму.

Волинянин Назар Федорук волонтерить майже три місяці. Він розповів, що людей зустрічають та надають першу допомогу.

«Ми їх тут зустрічаємо, надаємо першу допомогу. наприклад пошук білетів, пропонуємо поїсти. Також є в нас душ. Якщо білетів одразу не можемо знайти, то люди залишаються на ночівлю. Багато людей приїжджають зовсім без коштів. Люди рідко лишаються на одну-дві ночі, бо хочуть одразу поїхати до рідних чи своїх домівок», — сказав волонтер.

Волонтер Михайло Тарасюк розповів, що для людей організували нічліг у недільній школі.

Більше про те, що доводиться пройти, щоб дістатися з окупованих частин України до Ковеля, дивіться у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: мобілізували багатодітного батька з проблемами зі здоров'ям

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити