image
 |  185 27 Березня 2024 | 08:29

На Володимирщині вже сталося понад два десятка пожеж

У 2024 році на території Володимирського району зареєстровано 24 пожежі, дві з яких виникли в екосистемах.

Про це йшлося на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - пише ВолиньUA.

Як повідомив провідний інспектор Володимирського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Олександр Лавренюк, у 2024 році на території Володимирського району зареєстровано 24 пожежі, дві з яких виникли в екосистемах. Причиною таких пожеж, як правило, є порушення вимог правил пожежної безпеки (випалювання сухої рослинності, необережне поводження з вогнем).

 Пожежі, які виникають у природному середовищі, призводять до матеріальних збитків (до прикладу, вартість одного виїзду підрозділу ДСНС на гасіння пожежі становить близько 245 тис. грн), а також спричиняють екологічне лихо. Запобіганням виникненню таких загорянь є як профілактично-інформаційна робота з населенням, так і передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за спалювання сухої рослинності й заподіяння шкоди рослинному світу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У обласному центрі Волині трапилася пожежа у димарі житлового будинку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити