image
 |  4 13 Серпня 2019 | 16:31

На Ягодині вилучили з рейсового автобуса комерційну партію запчастин до TOYOTA

Посадові особи Волинської митниці ДФС припинили спробу ввезення в Україну без оподаткування партії автозапчастин до легкових автомобілів торгової марки TOYOTA вартістю понад 160 тис грн. 

Про це інформує Волинська митниця ДФС.

Усього 45 найменувань гальмівних колодок, фільтрів та систем кріплення склав у багажному відділенні автобуса один із водіїв міжнародного рейсу «Штутгарт - Чернігів». Під час митного контролю у пункті пропуску Ягодин він не заявив їх до оформлення, сподіваючись на те, що цей товар випаде з фокусу уваги серед особистих речей пасажирів.

Через порушення митних правил запчастини вилучено на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення водія- громадянина України до відповідальності. Санкція статті 472 Митного Кодексу за такі дії передбачає конфіскацію та штраф у повному розмірі незадекларованого товару.

Довідково: недекларування промислових товарів під час їхнього імпорту в Україну залишається одним із найпоширеніших способів порушення митних правил у зоні діяльності Волинської митниці ДФС. Загалом, разом із приховуванням товару від митного контролю, у січні-липні цього року майже чотири сотні громадян намагались уникнути оподаткування і були притягнуті до адміністративної відповідальності за статтями 472, 483 Митного кодексу України. Сума реально вилучених у них товарів сягає 60 млн грн. Крім конфіскації, ці статті тягнуть за собою накладення штрафів у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення. 

До того ж, за цей період громадяни майже 4 тисячі разів намагалися подрібнити комерційні партії товарів, прикриваючись особистими потребами, не пов’язаними із підприємницькою діяльністю. За це - отримали картки відмови у пропуску товару на митну територію України та були повернуті на суміжну (польську) сторону. Найчастіше повертали у країну закупівель шини, автозапчастини, памперси, засоби гігієни, меблеву фурнітуру та побутову хімію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміття на «Ягодині» прибиратиме Рівненська ОТГ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити