image
 |  112 27 Лютого 2024 | 20:43

На Закарпатті священники мп поширювали заборонену символіку

Служба безпеки зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього срср.

Про це ВолиньЮА повідомили у СБУ.

Фігуранти публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла. Задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності кліриків. Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів.

На підставі зібраних доказів обом клірикам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 ККУ (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстока бійка у школі на Волині: повідомили деталі інциденту (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити