image
 |  2 27 Листопада 2019 | 21:44

На Запоріжжі озброєні «чорні археологи» вщент пограбували курган (ФОТО)

Невідомі 26 листопада розграбували курганний могильник біля села Григорівка Запорізького району Запорізької області

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Департаменту культури, туризму і національностей і релігій Запорізької ОДА Владислав Мороко. Він уточнив, що злочин зафіксува повідомили краєзнавці, що звернулися до Центру захисту культурної спадщини.

"Виїхавши на місце, ми побачили жахливу картину. Один з 10 курганів розграбовано вщент. На фотографіях видно, що "чорні археологи" винесли скіфську катакомбу і впускне ямне поховання - серед шматків каміння фрагмент антропоморфної стели з пограбованого ямного поховання та фрагмент кістки (але, в основному, усі кістки, як і всі знахідки грабіжники забрали). Зафіксували ми також і бічний шурф - з огляду на фрагменти кераміки доби середньовіччя, тут пограбували кочівницьке поховання", - зазначає Мороко.

Читайте також: Закордонні візити Зеленського: в ДУС назвали витрачену суму

Чиновник із посиланням на свідків додає, що на кургані "працювала" велика група під наглядом озброєних людей.

"Ми щиро дякуємо поліції за активну допомогу – "чорні археологи" намагалися пошкодити авто, на якому наші фахівці виїхали на місце, але вчасний приїзд поліціантів цьому завадив!", - завначив Мороко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити