image
 |  4 18 Жовтня 2022 | 18:44

НАБУ затримало екснардепа Микитася за спробу підкупу мера Дніпра

Національне антикорупційне бюро затримало колишнього депутата Верховної Ради Максима Микитася. Його підозрюють у спробі підкупити мера Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро, повідомили НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Про це повідомляє Ліга.нет. 

Імені затриманого вони не вказують, але за словами співрозмовника LIGA.net в правоохоронних органах, мова йде саме про Микитася, який також фігурує в іншій кримінальній справі НАБУ – про заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії.

За даними слідства, у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому — посадовець УкрБуду) запропонував міському голові Дніпра гроші за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

Гроші він обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року.

"Лояльність" мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), тобто 22 млн євро. Проте Філатов натомість здав його в НАБУ.

"Особу затримали в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України", – заявили в Бюро.

Метрополітен в Дніпрі складається з шести станцій, загальна протяжність єдиної гілки, відкритої у 1995 році, – 7,8 км. Це найкоротший підземний маршрут у Європі.

У 2017 році після багаторічної перерви будівництво метро в Дніпрі відновили. Після добудови станцій "Центральна", "Театральна" і "Музейна", передбачених контрактом між мерією і турецькою компанією Limak, загальна довжина підземки сягне вже 11,8 км.

У 2019 році НАБУ повідомило Микитасю про підозру у справі про махінації з житлом, внаслідок яких Нацгвардія втратила 81 млн грн. Тоді Микитась пішов на угоду зі слідством, нібито давши свідчення проти заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Микитась добровільно повернув державі 50 млн грн, а ще 30 млн грн застави з нього стягнули в судовому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС ініціює розірвання дипвідносин з Іраном, - Дмитро Кулеба

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити