image
 |  5 18 Жовтня 2022 | 18:13

МЗС ініціює розірвання дипвідносин з Іраном, - Дмитро Кулеба

Міністерство закордонних справ України ініціює розрив дипломатичних відносин з Іраном через постачання зброї Росії. Відповідну пропозицію глава МЗС Дмитро Кулеба внесе на розгляд президента Володимира Зеленського.

Про це Кулеба повідомив під час брифінгу. Зокрема, міністр наголосив, що Тегеран несе повну відповідальність за руйнування відносин з Києвом, - Obozrevatel. 

"З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей і страждань, заподіяних нашому народу, а також у зв'язку з повідомленнями про можливе продовження постачання Іраном зброї РФ я вношу на розгляд президента пропозицію щодо розриву дипломатичних відносин з Іраном", – сказав він.

За словами Кулеби, Київ ніколи не займав антиіранську позицію, але після того, як Іран став учасником агресії РФ та інших російських злочинів в Україні, позиція Києва буде "дуже чіткою та чесною".

"Припинить Іран постачати зброю Росії – будемо говорити про відновлення всього комплексу відносин", – сказав він.

Раніше, під час засідання міністрів ЄС у понеділок Кулеба закликав запровадити жорсткі санкції проти Ірану, назвавши дії цієї країни підлістю і брехнею. Глава МЗС нагадав, що Тегеран публічно стверджує, що виступає "проти війни" і не підтримуватиме жодну зі сторін зброєю.

Як повідомляв OBOZREVATEL, начальник ГУР Кирило Буданов розповів, що РФ закупила в Ірану 1750 дронів-камікадзе і чекає на нові поставки.

17 жовтня РФ вкотре атакувала Київ іранськими безпілотниками. Унаслідок атаки загинули 4 людини, у тому числі молода пара, яка чекала на народження дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ГУР: Ми воюємо не з російським режимом, а з російським народом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити