image
 |  4 26 Листопада 2019 | 17:51

Надумаєте дружити з Путіним, згадайте про 13 тисяч загиблих в Україні, – Сенцов у ЄП

Українському режисерові колишньому політв'язню Кремля Олегу Сенцову вручили премію імені Сахарова.

Джерело: виступ Сенцова в Європейському парламенті у французькому Страсбурзі

Деталі: Сенцов зазначив, що сприймає цю премію не як свій особистий приз, а як знак, котрим відзначені всі українські політв'язні, які були в російських тюрмах і перебувають ще там, всі українські полонені, які перебувають на Донбасі в руках сепаратистів, всі активісти, які все ще борються за свою країну, як всі українські військові, котрі борються за незалежність або вже склали свої голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцову вручать премію Сахарова в Європарламенті

Режисер зазначив, що віддає собі звіт, що Євросоюз хвилюють зовсім інші проблеми, внутрішні, але також вказав, що євроінтеграція - питання виживання для України, країни, яка зараз є "найбільшим єврооптимістом". Сенцов сказав, що не вірить президенту країни-агресора Володимира Путіна і закликає Європу не вірити йому.

Пряма мова: "Кожен раз, коли хтось із вас буде думати про те, щоб простягнути руку дружби Путіну через наші голови, пам'ятайте про кожного з 13 тисяч загиблих в Україні. Про сотні хлопців, які все ще знаходяться в тюрмах, яких можуть катувати в цей самий момент, про кримських татар, які зараз можуть бути арештовані, а в їх будинках можуть відбуватися обшуки, а сім'ї і діти залишаться без батьків. Про тих хлопців, які зараз знаходяться в окопах, ризикують своїми життями за нашу і вашу свободу. Не забувайте про них будь ласка. Слава Україні!".

Що було раніше: Як уже інформувала "Українська правда", Сенцов став лауреатом правозахисної премії Сахарова в 2018 році. Тоді Росія утримувала його в ув'язненні. Нагороду замість нього отримали його сестра Наталя Каплан і адвокат Дмитро Дінзе.

Чому це важливо: Звільнений з російського ув'язнення "в'язень сумління" Олег Сенцов неодноразово підкреслював, що буде використовувати будь-яку трибуну, щоб невпинно нагадувати світові про те, що Росія, яка веде гібридну війну проти України, та її маріонетки незаконно утримують ще більше сотні українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко втрачає підтримку киян на користь «свободівця» Іллєнка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити