image
 |  2 22 Жовтня 2020 | 09:53

Нагірний Карабах: Вірменія заявила про екологічну катастрофу для регіону через сотні тіл загиблих

Нагірному Карабаху загрожує гуманітарна та екологічна катастрофа через загиблих під час боїв в регіоні людей.

Про це заявило міністерство навколишнього середовища Вірменії, повідомлення опубліковано на сайті відомства, — зазначає УНН.

“Ситуація з тілами на поле бою виходить з-під контролю. Відеокамери, встановлені в різних місцях в зоні бойових дій, вже зняли, як дикі тварини харчуються трупами”, — йдеться в повідомленні міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниця АТО представила власний бренд одягу із символікою Волині (ФОТО)

“З огляду на те, що жертви обчислюються тисячами, а безліч трупів розкидано поруч з водоймами і вздовж них, продовження цієї гуманітарної катастрофи призведе до серйозних проблем зі здоров’ям людей і завдасть шкоди навколишньому середовищу”, — зазначили у відомстві.

В першу чергу, загроза стосується поширення інфекційних захворювань, а також загрозою поширення небезпечних патогенів через тварин і зараження ними водойм.

“Ми закликаємо міжнародне співтовариство рішуче засудити, припинити застосування сили проти Арцаха, мирного населення, життєво важливої інфраструктури, пом’якшити наслідки гуманітарних і екологічних катастроф в цьому регіоні”, — заявили в міністерстві.

Точної статистики втрат в боях в Нагірному Карабасі, які почалися 27 вересня, сторони не публікують, але за відносними порівняннями від обох сторін конфлікту — йдеться про сотні загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТОвці навідалися до чиновника Волинської ОДА, дочка якого їздила до «ДНР»

Відео з боку ЗС Азербайджану:

Відео з боку ЗС Вірменії:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 21.10.2020: Окупанти 7 разів порушили «тишу», втрат і поранень немає

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити