image
 |  178 13 Вересня 2024 | 08:28

"Нам потрібно бачити Україну українськими, а не чужими очима", - голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді

Нам потрібно бачити Україну, бачити її місце у світі та вивчати українську історію з точки зору України, а не чужими очима.

Про це під час обговорення проєкту звернення до Міністерства освіти і науки України щодо недопустимості злиття навчальних предметів «Історія України» та «Всесвітня історія» в закладах загальної середньої освіти заявив голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді Анатолій Вітів.

"Ми маємо бачити Україну українськими очима. Не польськими, не американськими, а українськими. Забирати історію України в період, коли формується українська національна держава - це злочин. Здається, горе-міністри роблять все, щоб не було української України. Людина, яка не знає свою історію, не знає нічого. Мова, історія, культура - це фундамент нації. А у нас починають підміняти ці поняття гендером, мультикультуралізмом, неомарксизмом та іншими сумнівними теоріями. Ми маємо дивитися події на Волині під час Другої світової війни з точки зору українців. Ми маємо виховати покоління українців-патріотів. А не космополітів без роду та племені", - зазначив під час виступу Анатолій Вітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міністерство освіти здійснює путінську денацифікацію України зсередини", - заступник голови Волиньради про знищення української історії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити