image
 |  2 12 Грудня 2019 | 19:18

Нардеп Богданець збрехав про судимість і участь в АТО: в мережу «злили» ДОКУМЕНТИ

Богданець заявив, що скоїв злочин у 2015 році, в "період відпустки між ротаціями". А у вироку суду вказано, що злочин стався за рік до того, як нардеп поїхав в АТО (вперше і востаннє, всього на 1 місяць).

Народний депутат України 8 скликання від “Радикальної партії” Ігор Мосійчук опублікував повний текст вироку суду щодо теперішнього депутата від “Слуги народу” Андрія Богданця. Із документа з’ясувлося, що Богданець збрехав, пояснюючи цю судимість та розповідаючи про свою участь в АТО.

Відповідний документ Мосійчук опублікував у своєму “Телеграм-каналі”. 

У вироку зазначено, що Андрій Богданець скоїв напад на чоловіка в Тернополі 18 листопада 2014 року. 

Вказується, що потерпілому були “спричинені тілесні ушкодження у виді закритої черепно-мозкової травми у вигляді переломів лівої виличної кістки, передньої і зовнішньої стінок лівої верхньощелепної пазухи, з крововиливом у її порожнину, та виличного відростка лівої скроневої кістки, розходження лівого клиновиличного шва; забою м’яких тканин лівої половини обличчя і струсу головного мозку, які за ступенем тяжкості належать до середньої тяжкості тілесних ушкоджень, оскільки у клінічному перебігу супроводжувались тривалим (більш ніж 21 день ) розладом здоров’я”. 

Також в документі зазначено, що Богданець просив пом’якшити вирок із огляду на те, що з 13 березня 2015 року до 20 квітня 2015 року він брав участь в АТО у складі батальйону “Січ” (суд врахував це прохання).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга народу» Богданець ховався від кримінального переслідування у батальйоні «Січ»

Як відомо, інформація про судимість Богданця з’явилася в ЗМІ близько двох тижнів тому. 28 листопада 2019 року нардеп на своїй сторінці у “Фейсбуці” вирішив “розставити крапки над “і” й так пояснив свій злочин:

“Почнемо з того, що у 2015-му навіть думки не мав про своє можливе депутатство. Тоді добровольцем брав участь у бойових діях на Донбасі у складі батальйону особливого призначення «Січ». Перебуваючи у короткій відпустці між ротаціями, натрапив дорогою на людину, яка спочатку провокувала, а згодом ледь не стала винуватцем аварії за нашої спільної участі. Зупинилися, почалася лайка. Під час словесної перепалки плюнув мені в обличчя”. 

Отже, з документів стає зрозуміло, що нардеп Богданець вказав у своєму “поясненні” кримінальної справи неправдиві дані щодо участі в АТО та часу скоєння кримінального злочину. 

Як нагадує "Вголос", раніше бійці батальйону “Січ” повідомили, що Андрій Богданець у складі батальйону був всього впродовж місяця у 2015 році. Не воював на передовій, а куховарив за 20 км від фронту. Тікаючи з АТО, Богданець, начебто навіть вкрав посудомийну машинку, яка була в таборі для дітей. 

Андрій Богданець – народний депутат від “Слуги народу” по 163 мажоритарному округу (Тернопільська область), член аграрного комітету. Працював заступником Генерального директора “Птахофабрика Тернопільська”. 

11 грудня, на засіданні аграрного комітету Верховної Ради України Богданець побився із народними депутатами 7 скликання від ВО “Свобода” (учасниками російсько-української війни Олексієм Кайдою, Юрією Сиротюком, та головою кримської організації партії Едуардом Леонівим). Причиною бійки став розгляд законопроекту про ринок землі. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба за землю: Сьогодні о 5-й ранку поліція увірвалась у помешкання двох ветеранів АТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити