image
 |  2 27 Листопада 2018 | 08:58

Нардеп Іллєнко розповів, які заходи в Україні слід ввести разом із воєнним станом

Нардеп від ВО “Свобода” Андрій Іллєнко під час обговорення законопроекту про воєнний стан в Україні назвав заходи, які Україна повинна негайно впровадити задля відсічі московській агресії. 

Про це Іллєнко сказав з трибуни Верховної Ради, - пише Вголос

“Свобода” вимагала впровадити воєнний стан в Україні ще в лютому 2014 року, коли Росія почала агресію. “Свобода” вимагала впровадити воєнний стан після Іловайська та після Дебальцево. Цього не було зроблено. Влада ігнорувала нашу вимогу, називала нас провокаторами, казала, що воєнний стан не на часі й взагалі нашкодить ситуації в Україні. За цей час загинуло понад 10 тисяч осіб. Тепер влада нарешті погодилась впровадити воєнний стан. Втім, він не може бути передвиборчою технологією цієї влади. Воєнний стан має бути реальним механізмом боротьби з агресором”, – виголосив Андрій Іллєнко. 

За словами свободівця, разом із запровадженням воєнного стану влада повинна розірвати дипломатичні стосунки та всі договори з агресором, закрити кордон та припинити торгівлю з ним, провести люстрацію в керівництві Збройних сил, закрити російський бізнес в Україні та позбутися московської п’ятої колони в Українській державі, представники якої зокрема сидять у Верховній Раді. 

“Сьогодні в суспільстві розгорнулася величезна дискусія з однієї причини: в людей немає довіри до влади і персонально до Президента Порошенка. Це криза, яка є загрозою національній безпеці України. Цю ситуацію треба негайно виправляти на чергових президентських виборах 31 березня. Відтермінування цих виборів не може бути в жодному разі”, – зазначив нардеп. 
“І найголовніше, ми маємо усвідомлювати: із впровадженням воєнного стану в Україні повинна початися реальна боротьба з кремлівським впливом. Боротьба за звільнення українських моряків з полону, за звільнення українських територій. Все в Україні повинно працювати для цього. А допоможуть нам в цьому тільки правильні націозахисні кроки”, – додав Андрій Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ співпрацює з ФСБ, і це вже факт, – Іллєнко 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити