image
 |  0 15 Березня 2019 | 10:44

Нардеп Лещенко лобіює російський бізнес, - політолог

Відомий політичний експерт Олексій Голобуцький звинуватив народного депутата Сергія Лещенка в лобіюванні російського впливу в Україні

Обурення політолога викликав брифінг Сергія Лещенка в ВР, на якому він протестував проти продажу обленерго, які багато років перебували під контролем російської групи VS Energy, передає Depo.ua.

"Дивлюся канал "Рада". А там Чук і Гек української енергетичної зрадофіліі - Лещенко і Герус взявшись за руки виступають. Кажуть, що не можна допустити, щоб Київобленерго і Одесаобленерго хтось там у росіян Бабакова-Воєводіна викуповував. Мовляв... нехай росіяни далі керують", - пише Голобуцький на своїй сторінці в Facebook.

На думку політолога, цей брифінг міг бути організований в інтересах підприємця Костянтина Григоришина.

"А я от собі думаю - а якби Григоришин збирався їх купити? Вони б так само кричали? Хоча у Григоришина також російський паспорт. Значить, йому можна купувати. Зрозуміло, звісно, що квартири в центрі Києва просто так не купуються. Як і рахунки в "Сбербанку Росії", з яких ці квартири оплачуються. Для цього треба частіше в ресторан ВАО ходити. Ну і з Костянтином Григоришиним енергетичні проблеми обговорити. Тому що іншого бізнесу у Костянтина Івановича немає, - тільки обленерго і енергетичне машинобудування. Наприклад, Запорізький трансформаторний завод, продукцію якого Григоришин через своїх маріонеток намагався впарити державному "Укренерго" за утричі (!) завищеною ціною", - відзначає він.

У цьому політолог бачить ознаки лобіювання російських інтересів в Україні.

"Якщо ж без іронії, то прикро бачити, як молоді політики, з якими в 2014 році пов'язувалися великі надії, в кінці депутатської каденції скочуються до примітивного лобізму. Лобізму російського впливу в Україні", - шкодує Голобуцький.

Як повідомляли ЗМІ, народний депутат Сергій Лещенко зустрічався з російсько-українським олігархом Костянтином Григоришиним в київському ресторані BAO. Коментуючи інцидент, Лещенко завив, що з Григоришиним знайомий 12 років, "з ним спілкувався і буде спілкуватися".

Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення народного депутата Сергія Лещенка і придбання ним квартири за 7,5 мільйона гривень. Кримінальне провадження відкрито 22 лютого 2018 року "за фактом отримання народним депутатом у власність активів, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами" (ч.3 ст. 368-2 КК). У матеріалах суду говориться, що нардеп Лещенко 6 вересня 2016 року одержав 7,55 мільйона гривень доходів, за які він "31.08.2016 зробив покупку квартири".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США «Нацкорпус» і С14 вважають «групами ненависті»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити