image
 |  5 25 Жовтня 2023 | 17:14

Нардеп з групи "Довіра" отримав підозру за привласнення сотень гектарів землі

Народному депутату-мажоритарнику з депутатської групи "Довіра" Роберту Горвату повідомили про підозру у заволодінні 320 га землі.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційної прокуратури.

"24 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив народному депутату Україну про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн. Також 24-25 жовтня 2023 року детективами НАБУ за погодження з прокурором САП про підозру повідомлено ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину, а саме колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства".

За інформацією джерел УП йдеться саме про Роберта Горвата, який у 2019 року обрався до Ради на Закарпатті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неймовірної кількості" ракет у рф не буде, але вони їх накопичують

Як повідомляє слідство, у 2016-2019 роках нардеп, маючи вплив на службових осіб Держгеокадастру, розробив злочинну схему заволодіння землею.

"Так, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до ГУ Держгеокадастру області. Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник ГУ Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми", - йдеться у повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити