image
 |  2 15 Червня 2020 | 08:48

Наша система освіти не відповідає потребам ринку, пандемія це показала, – депутат Волиньради

Наша система освіти не відповідає потребам ринку. І все це починається ще зі школи. Таке враження, що всі хочуть бути юристами чи айтішниками. Але пандемія коронавірусу показала, що не припинили працювати підприємства тієї ж харчової промисловості. Людина може сидіти за комп’ютером, але їсти потрібно. Сільське господарство теж потребує робочих рук.

Про це заявив у ексклюзивному інтерв'ю «ВолиньUA» директор і власник волинського підприємства «Фабрика солодощів «Ласка», депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Юрій Цейко.

"В нас на словах дуже цінують закордонних інвесторів. Але мало дбають про створення умов для внутрішнього інвестування. Є українці, які мають певні заощадження. Але в нашій державі ці гроші лежать просто під матрацом чи в кращому випадку на депозиті у банку і не працюють. Люди бояться інвестувати, тому що бояться ризиків. Треба це виправляти. Забезпечити прозорі правила гри і умови для внутрішнього інвестування. І тоді розвиток країни прискориться", - вважає Юрій Цейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як волинське підприємство в період карантину зберегло роботу та здоров`я працівників

"Ми втратили професійну технічну освіту. На ринку праці дуже важко знайти спеціаліста технічного профілю. Якщо колись на Волині були сотні зварювальників, які можуть поставити власне клеймо на газопроводі, то зараз таких лишилося певно двоє. Училища масово стали випускати студентів, професія яких не відображає потреби ринку. Навіть у будівельній галузі, яка завжди потребує досвідчених кадрів, основні роботи виконують люди з вулиці і без належної освіти", - продовжує депутат Волиньради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чистоліто-2020»: у Луцьку прибрали берег річки Стир (ФОТО)

"Як показав час, ми чудово пережили пандемію без артистів, видовищних видів спорту, діячів шоу-бізнесу. Нічого страшного не сталося. Життя не зупинилося. Але люди у цих сферах заробляють мільйони, тоді як звичайні працівники отримують мізерні зарплати. Це дискримінація. Потрібно навпаки збільшувати доходи більшості українців. Треба відмовлятися від комплексу Голлівуду і перестати масово тягти дітей на сцену. Всі співаками точно не стануть. Потужність держави визначається не кількістю діячів шоу-бізнесу", - резумує Юрій Цейко.

Детальніше про це - в інтерв'ю Юрія Цейка для «ВолиньUA».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити