image
 |  7 21 Серпня 2023 | 22:31

Настоятелю ковельського костелу суд скасував домашній арешт

На Волині суд скасував домашній арешт настоятелю парафії храму Святої Анни Римо-католицької церкви.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, пише Ковель медіа

Нагадаємо, настоятеля парафії судять за те, що зв’язав скотчем малолітню дівчину, яка рвала черешню поблизу костелу.

З клопотанням про зміну запобіжного заходу до суду звернувся адвокат, який діє в інтересах священника. Він просив замінити домашній арешт на особисте зобов’язання щодо свого підзахисного.

Суд постановив задовольнити клопотання.

Підозрюваний зобов’язується не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти їм про зміну свого місця проживання; прибувати за їхнім викликом; утриматися від спілкування із свідками, потерпілою, окрім як в ході проведення слідчих (процесуальних) дій та в межах судових засідань; здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зафіксували унікальне явище (ФОТО)

В разі невиконання покладених обов’язків, до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

Санкція ч. 2 ст. 146 КК України передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити