image
 |  5 13 Жовтня 2022 | 21:42

НАТО надасть Україні засоби для глушіння безпілотників

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу у Брюсселі заявив, що Україна незабаром отримає зброю від союзників у НАТО.

Він зазначив, що у списку засоби для глушіння безпілотників російського та іранського виробництва, передає кореспондент УНН.

"НАТО незабаром передасть Україні лічену кількість обладнання для боротьби з безпілотниками. Зокрема, сотню станцій глушіння безпілотників, які допоможуть зробити неефективними безпілотники російського та іранського виробництва і захистити українських громадян та інфраструктуру", — заявив Генсек НАТО.

Він додав, що у довгостроковій перспективі союзники також допоможуть Україні перейти від радянського обладнання до сучасного обладнання НАТО.

"НАТО постачає передові системи, включаючи системи артилерійської оборони, артилерію і бронетехніку. Я вітаю сьогоднішню заяву Іспанії про те, що вона надасть 4 пускові установки "Яструб" для посилення протиповітряної оборони України", — додав Генсек.

Напередодні міністри оборони країн НАТО, а також ініційована США Контактна група щодо України обговорили допомогу нашій країні у захисті від російської агресії. Ключовою темою вчорашніх зустрічей стала надання Україні систем ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Україна повернула з полону ще 20 захисників: наймолодшому - 19 років

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити