image
 |  2 12 Січня 2019 | 14:21

Нацбанк розповів, що буде з трудовою міграцією

Національний банк України заявив, що кількість українських громадян, які працюють за кордоном цьогоріч, залишиться на рівні 2018-го.

"Ми не очікуємо збільшення трудової міграції. Надходження від "заробітчан" зростуть, але це пов'язано зі зростанням економіки країн, де працюють українці", - розповів директор Депратаменту монетарної політики НБУ Сергій Ніколайчук, - передає LIGA.net.

За даними Мінсоцполітики, на постійній основі за кордоном на заробітках наприкінці грудня торік перебувало 3,2 млн українців. В середньому "в міграційному рухомому процесі" беруть участь від 7 до 9 млн осіб, затверджує міністерство.

2017-го українці отримали понад 660 тис. дозволів на проживання на території країн ЄС, свідчать дані Євростату. Українці отримали близько 21% всіх видів на проживання, виданих у країнах Євросоюзу 2017-го.

Найбільше свідчень українцям видавала Польща - приблизно 585 тис. дозволів (88%). У ТОП-5 країн за кількістю виданих дозвільних документів для українців серед країн ЄС – Чехія, Угорщина, Словаччина і Данія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збільшує торгівлю з Росією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити