image
 |  2 13 Травня 2019 | 09:27

Націоналісти Волині та Рівненщини спільно вшанували Героїв Колківської республіки (ФОТО)

У селищі Колки Маневицького району Волинської області націоналісти Волині та Рівненщини спільно вшанували пам'ять Героїв Колківської республіки, що постала на окупованих гітлерівцями землях 13 травня 1943 року.

Як інформує «ВолиньUA», захід уже друге десятиліття традиційно організовує Волинська обласна організація ВО «Свобода», спільно з Братством ветеранів ОУН і УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура та громадською організацією «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих».

 

До відзначення 76-ї річниці створення Колківської республіки активно долучилися також активісти «Правого сектору», Волинського осередку ВГО «Сокіл», Волинського «Легіону Свободи» та Волинської обласної організації Об’єднання українок «Яворина». Прибули також дві чисельні делегації з сусідньої Рівненщини: із Вараша на чолі з заступниками голови міської організації ВО «Свобода» Тарасом Остапюком та Ніною Кремінською, а також Володимирця – на чолі з керівниками місцевої «Просвіти» та громадської організації «Ветеранська спілка учасників АТО та захисників Вітчизни» Володимирецького району.

 

Вшанування героїв розпочалися з панахиди біля пам'ятного хреста «Борцям за волю і незалежність України», яку відслужив отець Андрій із місцевого українського православного храму. Після цього громада рушила до меморіального знаку «Колківська республіка» на народне віче, яке відкрив член виконкому Маневицької районної організації ВО «Свобода» Ярослав Мосійчук. Він закликав присутніх не забувати свою історію і шанувати наших Героїв і запросив присутніх покласти вінки та квіти до пам’ятних знаків «Колківська республіка» та героям Небесної сотні та загиблим на фронті новітньої російсько-української війни.

З вітальними словами до присутніх звернулися Почесний голова Братства ветеранів ОУН і УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір, голова Луцької міської організації ВО «Свобода», заступник голови Волинської «Свободи» Микола Федік, голова товариства «Просвіта» Володимирецького району Рівненщини Людмила Босик, голова товариства «Просвіта» міста Вараша Людмила Грекова, заступник голови Волинського «Легіону Свободи», учасник російсько-української війни Сергій Зиза, очільниці Волинської «Яворини» Алла Жупанюк та Руслана Вознюк, голова Турійської районної організації ВО «Свобода» Андрій Полячук, перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

Порадували виконанням повстанських і патріотичних пісень колективи художньої самодіяльності та окремі виконавці. Це зокрема: «Троїсті музики» з Турійщини – краю, де зродилась УПА, Людмили Босик та автора і виконавця пісень АТО, волонтера і військового капелана Миколи Юраха, тріо «Жайвір» луцького Будинку вчителя.

Урочистості завершилися виконанням національного Славня України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зможе знищити московські міфи, поховавши разом із ними й саму Московію, – Олег Тягнибок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити