image
 |  0 15 Жовтня 2023 | 15:51

Найбільше платежів до бюджету з Волинської митниці надійшло за імпорт смартфонів, добрив і авто

Волинська митниця отримала найбільше платежів до бюджету завдяки імпорту смартфонів, добрив та автомобілів.

Про це інформує Волинська митниця.

За 9 місяців цього року загальний зовнішньоторговельний обсяг в зоні діяльності Волинської митниці склав понад 3,8 млрд доларів США, у тому числі:

➡️ експорт – 883,5 млн 💲,

⬅️ імпорт – 2 788,9 млн 💲.

Порівняно з минулорічним періодом цей обсяг (у грошовому вираженні) збільшився на 24 відсотки. При цьому вартість експорту зменшилася на 17 відсотків, натомість імпорту - збільшилася на 41 відсоток.

Водночас у ваговому вираженні в січні-вересні 2023 року порівняно з таким же періодом 2022 року обсяги експорту зросли на 11 відсотків, а обсяги імпорту – на 52 відсотки.

Найбільше товарів експортували у: Польщу (26% від загальної суми експорту), Німеччину (23%), Мальту (6%). Основу товарної структури експорту склали ізольовані проводи, кукурудза, насіння ріпаку, розпиляні лісоматеріали, пшениця, пласкі піддони, листи для облицювання, деревні гранули чи брикети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На перехресті вулиць у Луцьку мешканці влаштували сміттєзвалище (ФОТО)

Найбільше товарів імпортували з: Польщі (39% від загальної суми імпорту), Чехії (10%), Німеччини (9%). Найбільше надходжень до держбюджету забезпечили митні платежі під час ввезення смартфонів, мінеральних добрив, легкових автомобілів, сільськогосподарської техніки, нафтового бітуму.

Із загальної кількості у 6255 акредитованих на митниці учасників зовнішньоекономічної діяльності торговельні операції з початку року здійснювали лише 1329 підприємств (або 21%).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити