image
 |  0 29 Жовтня 2021 | 15:14

Найбільші прогульники у Верховній Раді депутати з ОПЗЖ

Семеро депутатів пропустили всі голосування Верховної Ради у жовтні. Серед них шестеро - з фракції ОПЗЖ.

Про це повідомила "Опора"

ВР у жовтні збиралася вісім разів на чергові пленарні і двічі на позачергові засідання. Відбулися 556 голосувань.

Не були на жодному засіданні нардепи з ОПЗЖ Вадим Рабінович, Вадим Столар, Віктор Медведчук (звинувачений у державній зраді і сприянні діяльності тероризму, перебуває під домашнім арештом), Тарас Козак (звинувачений у держзраді, перебуває у розшуку), Григорій Суркіс, Юлія Льовочкіна і позафракційний Олесь Довгий.

Серед лідерів за кількістю пропусків голосувань: Єлизавета Ясько зі "Слуги народу" (була присутня на восьми голосуваннях), позафракційний Олександр Дубінський (дев'яти), Любов Шпак з "СН" (15), позафракційна Людмила Буймістер (20), Анжеліка Лабунська з "Батьківщини" (23 ).Всі ці депутати пропустили більше 95% всіх голосувань.

У жовтні найбільше "за" голосували депутати з "Батьківщини" (49%), на другому місці – група "Довіра" (38,7%). Найменше кнопку "за" тиснули депутати з "Слуги народу" (20,4%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український військовий отримав поранення на війні

Найчастіше "проти" голосували депутати з "Європейської солідарності" (3,1%) і "Слуги народу" (2,5%). Найбільше утримувалися також депутати з "СН" (55,8%).

Згідно з законом, відвідуваність депутатами пленарних засідань вимірюється їхньою участю в голосуваннях. Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.

Депутатам, які пропустили більше 30% голосувань, не відшкодовують витрати для виконання повноважень за календарний місяць. Ця сума дорівнює розміру місячної зарплати депутата.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити