image
 |  153 8 Листопада 2023 | 14:48

Найстаріший костел Волині XV століття забудовують хлівами

Про костел святих Петра і Павла у селищі Олика Луцького району мало говорять туристам, зазвичай показують палац Радзивілів та родовий їх костел XVII ст. А про цей костел мало хто й знає. Але це пам'ятка національного значення, яка розташована на старовинному кладовищі. На цьому кладовищі ховали померлих майже 300 років.

Про це пише Релігійно-інформаційна служба України.

«Костел й так з усіх сторін закритий хатами, що збудовані на давніх могилах, хати закривають споруду, храму, а тут ще й місцевий житель вирішив збудувати хлів за 7 метрів від храму», - повідомив керівник Арт-Кластеру Острозької академії Микола Бендюк.

«Він вже викопав канаву під фундамент і засипав це все цеглою, а це, між іншим, ще й пам'ятка археології і це зона, в якій будь-яка забудова заборонена. Навколо канави видно людські кістки із поховань. За несанкціоноване втручання в землю чоловікові вже можна давати тисячні штрафи», - додав науковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині вандали поглумилися з могил (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити